U trendu

U akciji Skener uhapšeno 46 osoba

Ministar unutraÅ¡njih poslova Srbije NebojÅ¡a Stefanović izjavio je danas da je u akciji „Skener“uhapÅ¡eno 46 osoba osumnjičenih za privredni kriminal i pranje novca.

On je na konferenciji za novinare rekao da se uhapšeni sumnjiče da su od 2007. godine do danas oštetili budşete Republike Srbije, Vojvodine i više opština u Srbiji za više od sedam miliona evra.

Stefanović je rekao da je medju uhapÅ¡enima 15 pripadnika beogradske saobraćajne policije, sudija za prekrÅ¡aje u Guči, kao i sluÅŸbenica Fonda PIO, koja se sumnjiči da je upisala fiktivni staÅŸ za viÅ¡e lica.

On je kazao da se uhapÅ¡eni saobraćajni policajci sumnjiče da su od septembra do decembra 2015. godine primali mito i zloupotrebljavali poloÅŸaj, tako Å¡to su od učesnika u saobraćaju uzimali novac kako ne bi pisali prekrÅ¡ajne prijave.

Stefanović je kazao da je evidentirano 340 takvih slučajeva i da je time budÅŸet oÅ¡tećen za najmanje tri miliona dinara.

Ministar Stefanović je izjavio i da je u Å vajcarskoj uhapÅ¡en muÅŸ Maje Adrovac, optuÅŸene za pomaganje u pokuÅ¡aju ubistva biznismena Milana Beka.

Stefanović je rekao da Adrovca švajcarske vlasti sumnjiče za više krivičnih dela.

„U ovom trenutku se sa naÅ¡im drÅŸavnim organima sprovodi postupak. Videćemo kako moÅŸemo jedni drugima da pomognemo kako bi rasvetlili sve slučajeve za koje se sumnjči“, rekao je Stefanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.