U trendu

U Francuskoj ubijen muškarac poreklom iz Srbije

Muškarac poreklom iz Srbije, koji živi u francuskom gradu Le Blan-Menil u pariskom regionu, ubijen je u petak ispred svoje kuće u tom gradu, a najverovatnije je reč o kriminalnom obračunu, javljaju danas francuski mediji.

Prema prvim rezultatima istrage, četiri osobe su ga čekale u automobilu ispred njegove kuće, a kada se parkirao ispred kapije, jedan od napadača je izašao iz automobila i pucao u njega.

Izvor blizak istrazi kaže da je 56.godišnji muškarac pogođen sa šest metaka kalibra 11,43 milimetra, dok francuski list „Parizjen“ primećuje da se taj kalibar često povezuje sa kriminalnim obračunima.

U napadu su ranjena još dva muškarca, zaposlena u građevinskoj kompaniji u vlasništvu ubijenog muškarca ili u kompaniji njegovog sina, ali se za ranjene ne navodi koje su nacionalnosti.

„Parizjen“ napominje da je ubijeni muškarac pripadnik romske zajednice sa sedištem u Le Blan-Menilu i da su pojedini članove te zajednice vezani za kriminal velikih razmera.

List dodaje da je ubijeni poznat policiji po krađi i finansijskim prestupima, ali ne i po nasilju, kako tvrdi izvor blizak istrazi.

„Parizjen“ navodi i da je kuća žrtve pre dve nedelje bila napadnuta iz vatrenog oružja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar