U trendu

U Pančevu poginuo vojni službenik

U kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu danas je tokom čišćenja rezervoara goriva poginuo jedan vojni službenik, a drugi je povredjen, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Oko 11 sati „prilikom redovnog održavanja  –  čišćenja rezervoara goriva“, poginuo je vojni službenik Radoje Vujičić (58), a lakše je povredjen vojni službenik Zoran Stakić koji je zbrinut na VMA, a život mu nije ugrožen, piše u saopštenju.

Po nalogu tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu, organi Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojne policije utvrdjuju okolnosti nesreće.

Ministar odbrane Zoran Djordjević naložio je vanredni inspekcijski nadzor, a formirana je i komisija načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

Poginuli vojni službenik je u profesionalnoj vojnoj službi bio od 1986. godine, a obavljao je dužnost mehaničara za pogonsku opremu i instalacije u Centralnoj logističkoj bazi u Beogradu.

Ministar Djordjević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković su posetili mesto nesreće i uputili saučešće porodici nastradalog.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.