U trendu

U požaru u školi izgorele učionice i biblioteka

U požaru koji je rano jutros izbio u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u smederevskom naselju Carina izgorelo je oko 400 kvadratnih metara učionica, kuhinjsko-trpezarijski blok i školska biblioteka sa gotovo 14.000 knjiga, rečeno je agenciji Beta.

U požaru nije bilo povređenih.

Dojava vatrogascima stigla je nešto pre 5.00, a prema do sada raspoloživim podacima, požar je izbio u starom delu škole gde je od postojećih 1.000 kvadratnih metara prostora izgorelo oko 400.

Izgorele su četiri učionice i školska biblioteka u kojoj je, prema popisu koji je urađen 20. avgusta, bilo 13.970 knjiga.

Izgoreli su još kuhinja, trpezarija, jedan od ulaza u školu, a brzom intervencijom je sprečeno širenje požara na učionice i obližnje privatne kuće.

Intervencija na gašenju požara je okončana posle nekoliko sati.

Istovremeno su policija i vatrogasci ovog jutra imali tri velike intervencije, rekao je agenciji Beta portparol policije Saša Nikolić, koji je zbog mnoštva vanrednih situacija prekinuo godišnji odmor.

Na gašenju škole angažovana su, pored vatrogasnih vozila jedinice za vanredne situacije sa 10 vatrogasaca, i vozila Železare Smederevo, Naftne industrije Srbije, Jugopetrola, Vodovoda i Komunalca, naveo je portparol policije.

Uviđaj mesta požara obaviće eksperti Kriminalističkog centra Beograd, rečeno je agenciji Beta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar