U trendu

U prijavi protiv Rodića i Lađevića ima elemenata krivičnog dela

Više javno tužilaštvo saopštilo je danas da u krivičnoj prijavi Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije protiv vlasnika lista „Kurir“ Aleksandra Rodića i glavnog urednika tog lista Milana Lađevića postoje elementi podstrekivanja na lažno prijavljivanje.

To tužilaštvo je navelo da će krivična prijava biti dostavljena Osnovnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Milan Lađević, odgovorna urednica tog lista Marija Kordić i Aleksandar Rodić juče su bili na saslušanju u policiji zbog navodnog izazivanja panike i nereda.

Takodje, juče je u Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu stigla krivična prijava protiv bivšeg direktora lista „Kurir“ Aleksandra Kornica kojom se tereti za krivično delo lažno prijavljivanje.

Krivičnu prijavu je osnovnom tužilaštvu prosledilo Više tužilaštvo u Beogradu koje je prethodno odbacilo Kornicevu krivičnu prijavu protiv Damira Dragića i glavnog i odgovornog urednika lista „Informer“ Dragana J. Vučićevića, jer je utvrdilo da oni nisu izvršili krivična dela prinude, povrede slobode govora i javnog istupanja i krivičnog dela zloupotrebe poverenja.

Kornic je u prijavi opisao navodni sastanak u zemunskoj kafani sa Vučićevićem, Dragićem, kao i premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i njegovim bratom Andrejom, a njegove navode u nedelju je objavio list „Kurir“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.