U trendu

Uhapšen čovek koji je pregazio dve devojke u Sarajevu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je večeras Tanjugu da se Sanjin Sefić, koji se sumnjči da je automobilom usmrtio dve devojke u Sarajevu, nalazi u rukama srpske policije i da će biti procesuiran u skladu sa međunarodnim propisima koji uređuju oblast ekstradicije.

„Bićemo u kontaktu sa kolegama uz BiH kako bi što brze okončali kompletan postupak. Ljude uvek pogode događaji poput stradanja nedužnih devojaka u Sarajevu, ali je nasa policija poslala jasnu poruku da oni koji se na bilo koji nacin ogreše o zakon neće moći da nađu utočiste u Srbiji“, naveo je Stefanović.

Kantonalni sud u Sarajevu potpisao je naredbu za raspisivanje poternice za Sanjinom Sefićem, koji je pregazio dve devojke u Sarajevu i potom pobegao u Srbiju, i rešenje o određivanju pritvora.

To je za BHRT ranije potvrdila sudija u Kantonalnom sudu Sarajevo Jasmina Begić.

Ta televizija navodi da će naredba biti prosleđena MUP-u Kantona Sarajevo, a potom i Interpolu, koji će zatražiti od MUP-a Srbije da uhapsi i izruči Sefića Bosni i Hercegovini.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je ranije danas da Sefić nije državljanin Srbije, niti na teritoriji naše zemlje ima prebivalište ili boravište.

„Pripadnici MUP-a Srbije pružiće svu neophodnu pomoć u konkretnom slučaju, u skladu sa zakonima Republike Srbije i drugim međunarodnim propisima“, rekao je ministar Stefanović.

Ipak, naveo je on, treba imati u vidu da do ovog trenutka Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova BiH nije raspisalo međunarodnu crvenu poternicu koja je ujedno i nalog za hapšenje.

„To znači da ne postoji zakonski osnov za lišenje slobode lica koje se sumnjiči za ovo krivično delo“, istakao je Stefanović u pisanoj izjavi dostaljenoj medijima.

Nemanja Pantić, načelnik Odeljenja za medije i komunikacije MUP-a Srbije medijima u BiH je rekao da je od MUP-a Federacije BiH sinoć oko 23.45 sata dobio obaveštenje da je Sanjin Sefić, prema njihovim podacima, prebegao u Srbiju na graničnom prelazu Uvac, što je MUP Srbije, kako je rekao, potvrdio.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar