U trendu

Uhapšen jedan od najvećih dilera droge u Srbiji

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uhapsili su K. R. (51) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela, saopštio je danas MUP.

Beogradski mediji prenose da je reč o jednom od najvećih dilera droge u Srbiji.

Nakon dužeg operativnog rada pripadnika MUP-a Srbije, SBPOK, presečen je još jedan lanac međunarodnog krijumčarenja narkotika, čiji je organizator bio u Beogradu, a droga je zaplenjena u više zemalja Evrope i sveta, navodi se u saopštenju.

Saradnjom sa policijskim službama sa nekoliko kontinenata, razbijena je organizovana kriminalna grupa koja je nabavljala drogu van zemalja porekla i planirala prodaju u zemljama Evrope.

Zaplenjeno je četiri kilograma i 196 grama kokaina i tri kilograma i 130 grama heroina.

Osumnjičeni K. R. je kao organizator sa saradnicima, koji su trenutno u bekstvu, u dužem vremenskom periodu pronalazio i angažovao državljane Srbije kao kurire da, za potrebe njegove grupe, vrše krijumčarenje kokaina i heroina van zemalja porekla.

Početkom 2015. godine angažovana je M. K, državljanka Srbije, da iz Ekvadora za Evropu prokrijumčari kokain visokog kvaliteta. Prilikom pokušaja krijumčarenja 2,9 kilograma kokaina uhapšena je na aerodromu Gvajakil u Ekvadoru.

Sredinom 2015. godine ova organizovana kriminalna grupa angažovala je M. M, državljanina Srbije, da iz Indije preko Mađarske u Evropu prokrijumčari određenu količinu heroina. Osumnjičeni je uhapšen na aerodromu Ferenc List u Budimpešti i kod njega je pronađeno 1,05 kilograma čistog heroina.

U septembru 2015. godine osumnjičeni K. R. je za potrebe krijumčarenja narkotika angažovao D. S. koja je preko Istanbula pokušala da u Evropu prokrijumčari kokain. U saradnji sa policijom Turske, osumnjičena je uhapšena na aerodromu Ataturk u Istanbulu i kod nje je pronađeno 1,2 kilograma kokaina.

Tokom novembra ove godine angažovana je Ž.S, državljanka Srbije, koja je otputovala za Mozambik po heroin. Nakon razmene podataka sa policijom Belgije ona je uhapšena po dolasku u Brisel i kod nje je pronađeno dva kilograma heroina.

Osumnjičeni K. R. biće priveden Tužilaštvu za organizovani kriminal, zaključuje se u saopštenju MUP-a Srbije.

(Tanjug)

 

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar