U trendu

Uhapšen Radomir Počuča

Nekadašnji portparol Protivterorističke jedinice MUP-a Srbije Radomir Počuča uhapšen je prilikom ilegalnog ulaska u Srbiju, rečeno je danas dnevniku „Blic“ u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Kako prenosi „Blic“, Počuča je uhapšen u nedelju, a u Birou za informisanje MUP-a agenciji Beta nisu mogli zvanično da potvrde tu informaciju.

Počuča je učestvovao u sukobima u Ukrajini, kao borac na ruskoj strani. Protiv njega se vodi krivični postupak, a njegovo ime je i na poternici.

U Srbiji je pre nekoliko meseci usvojen zakon kojim se zabranjuje učešće srpskih državljana u sukobima na stranim ratištima.

„Blic“ je podsetio da je po okončanju borbi, Počuča boravio u Moskvi, a tamošnje vlasti nisu ga isporučile Srbiji.

On je jesenas pretio i predsedniku srpske vlade Aleksandru Vučiću, poručivši mu da će „završiti kao (rumunski diktator Nikolae) Čaušesku“, zbog čega je tužilaštvo za Visokotehnološki kriminal takodje pokrenulo postupak protiv njega.

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal protiv Počuče pred Višim sudom u Beogradu već vodi krivični postupak po optužnom predlogu zbog pretnji Ženama u crnom upućenih preko Fejsbuka.

Za njim je 27. novembra prošle godine raspisana poternica i doneto je rešenje o odredjivanju pritvora.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.