U trendu

Uhapšena vlasnica pasa koji su rastrgli čoveka

Policija je uhapsila I. M. (29) koja se starala o psima koji su jutros u Petrovaradinu usmrtili jednog čoveka starog 84 godine, saopštila je Policijska uprave Novi Sad.

Direktor novosadskog javnog preduzeća „Zoo higijena“ Aleksandar Bursać izjavio je danas da su psi koji su na Petrovaradinu napali čoveka trenutno u privhatilištu na posmatranju, a uzeti su im brisevi sa šapa i vilice.

Bursać je kazao da je nešto pre sedam sati „Zoo higijena“ dobila poziv od strane MUP-a i prijavu da se na toj lokaciji dogodio napad pasa sa smrtnim ishodom.

„Naša je ekipa je u 06.58 minuta stigla na lice mesta i uhvatila te pse, a od policije smo zamoljeni da uzmemo forenzičke briseve sa njihovih šapa i usta i to su moje kolege i uradile, a zatim su pse smestili u naša vozila, dok je republički veterinarski inspektor sačinio zapisnik prema kojem nam se nalaže da te pse odvedemo u prihvatilište na posmatranje“, rekao je Bursać novinarima.

On je kazao da se, koliko je njemu poznato, radi o vlasničkim psima, čiji je vlasnik trenutno u Nemačkoj, a psi su boravili u kućnom dvorištu i sa njima je bila supruga vlasnika.

„Po njenim rečima psi su pojurili za mačkom koja je pobegla kroz međukomšijsku ogradu, koju su psi jureći za njom preskočili, a komšija je izašao da odbrani tu mačku i oni su i njega napali i usmrtili ga„, rekao je Bursać.

On je istakao da svaki pas mora imati odgovornog vlasnika i da je samo to bitno, a ne o kojoj rasi pasa se radi.

Na pitanje novinara kakve su moguće zakonske posledice po vlasnika pasa, Bursać je rekao da će po njegovim saznanjima slučaj biti tretiran kao ubistvo iz nehata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.