U trendu

Vandali uništili izložbu o Vukovaru u N. Sadu

Izložbu Srđana Veljovića „Vukovar – ubijanje jednog grada“ u Novom Sadu uništila su zasad nepoznata lica u noći između ponedeljka i utorka, preneo je portal 021.rs.

Izložba je 18. novembra postavljena u prolazu Milana Mladenovića u Novom Sadu, a vandali su razbili izloge i pocepali fotografije.

Na izlozima su pre dva dana prvo osvanuli natpisi „A ubijanje Srba?“, „Stoko“, da bi sinoć bili polupani,

Autor izložbe Srđan Veljović kaže za novosadski portal da mu je namera bila da se fotografijama podseti na uništavanje Vukovara i dodaje da ga nije iznenadila ni ovakva reakcija.

„Dok sam birao fotografije gledao sam da budu neupitne i očišćene od svih politika o tome ko je prvi počeo, i ko smo “mi“, a ko “oni“. Poruka iza ovakvog čina je da i dalje postoji jedan mlad i besan svet. Zbog toga mi je žao, jer njima je verovatno teško u životu. Tako da ako im je uništavanje učinilo estetski ugođaj, onda je i to neka korist od izložbe“, rekao je Veljović za ovaj portal.

Izložbu su postavili „Art klinika“ i „Žene u crnom“ na 25. godišnjicu pada Vukovara, a trebalo je da traje mesec dana.

Žene u crnom osudile uništavanje izložbe o Vukovaru u NS

Žene u crnom najoštrije su danas osudile uništavanje izložbe „Vukovar – ubijanje jednog grada“ u Novom Sadu.

Povodom 25 godina od zločina u Vukovaru, Žene u crnom, Beograd i MMC Art klinika, Novi Sad, postavili su izložbu fotografa Srđana Veljovića „Vukovar – ubijanje jednog grada“, u prolazu Milana Mladenovića, u Zmaj Jovinoj ulici 22, u Novom Sadu.

Nakon dve nedelje od postavljanja izložba , u nedelju, 4. decembra 2016. na izlozima su osvanuli natpisi „A ubijanje Srba?“, „Stoko“ i druge uvrede, da bi samo dva dana kasnije, nepoznati počinioci razbili izloge i pocepali fotografije.

Žene u crnom saopštile su da, kao i svih prethodnih godina, najoštrije osuđuju i ovaj, nesumnjivo nacionalistički ispad.

Ova NVO od nadležnih zahteva hitno procesuiranje svih odgovornih za ovaj ispad.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.