U trendu

Vozač autobusa u tužilaštvu

Načelnik Policijske uprave u Nišu Ninoslav Mitić rekao je danas da vozač autobusa koji se noćas prevrnuo na auto-putu kod Bobovišta nije povredjen i da se nalazi u Osnovnom tužilaštvu zbog davanja izjave.

„Uzroci nesreće se još utvrdjuju. Činjenica je da se nesreća dogodila na ravnom delu puta i da nije bilo ometanja autobusa od strane drugog vozila“, rekao je Mitić nakon obilaska slovačkih i čeških putnika u niškom Kliničkom centru.

Konzuli Slovačke i Češke Olga Benjova i Veronika Sanjukova takodje su obišle putnike koji su lakše povredjeni u nesreći, a Benjova je najavila da će većina njih u toku popodneva otići svojim kućama avionom.

„Avion s ministrom unutrašnjih poslova Slovačke sleteće u toku popodneva u Niš i svi putnici koji nisu povredjeni ili su lakše povredjeni otputovaće danas svojim kućama“, kazala je Benjova.

Ona je rekla da će se avion, ako se ukaže potreba, sutra vratiti po preostale putnike.

Veronika Sanjukova je rekla da se u autobusu nalazilo 12 čeških turista, ali je dvoje na žalost nastradalo, dok je osmoro povredjeno.
 
Sanjukova i Benjova zahvalile su ministarstvu zdravlja Srbije, Kliničkom centru u Nišu i Opštoj bolnici u Aleksincu na odličnoj saradnji i angažovanju u zbrinjavanju povredjenih putnika.

Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović je istakao da će u toku dana u ovu zdravstvenu ustanovu biti prebačeni putnici kojima je medicinska pomoć pružena u Aleksincu.

Prema njegovim rečima, putnici koji su zadobili lake povrede do dolaska aviona biće smešteni u jednom od niških hotela.

Radonović je kazao da je zdravstveno stanje jedne od putnica i dalje veoma teško, dok se ostali povredjeni putnici nalaze u stabilnom stanju.

Putnici iz Slovačke i Češke kojima je pomoć ukazana u niškom Kliničkom centru rekli su za Betu da ne znaju kako se nesreća dogodila jer su spavali.

Povredjene je danas obišao ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Kažu da ih je samo u jednom trenutku probudila lomljava stakla, a potom su se začuli jauci.

Autobus sa dva vozača i 29 slovačkih i čeških putnika prevrnuo se rano jutros oko 3.30  na auto-putu, a petoro ljudi je poginulo – tri državljana Slovačke i dve Čehinje, dok je 26 lica lakše ili teže povredjeno. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.