U trendu

Za ubistvo devojčice 40 godina zatvora

Viši sud u Beogradu osudio je danas Darka Kostića na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, zbog svirepog ubistva i silovanja Ivane Podraščić (14) iz Batajnice, u julu 2014. godine.

Kostiću je do daljeg produžen pritvor, u kojem se nalazi od rasvetljavanja ovog zločina i hapšenja u oktobru iste godine.

Osuđen je za krivično delo teško ubistvo, jer je devojčicu najpre zatočio u napuštenoj kući, gde ju je silovao, a potom ubio motikom.

Kostić ima pravo da se žali Apelacionom sudu na ovu presudu.

On je inače višestruki povratnik. Još kao mladi punoletnik 1993. učestvovao u brutalnom ubistvu Beograđanke Julijane Lukšić (64), koju je sa još jednim saučesnikom zaklao u njenom stanu na Voždovcu. Za to delo bio osuđen je na sedam godina zatvora.

Telo Ivane Podraščić, koja je nestala krajem jula 2014. godine, nađeno je u oktobru u napuštenoj kući u Rakovici.

Kako je policija tada saopštila, devojcica je najpre silovana 31. jula, a zatim ubijena tupim predmetom, odnosno motikom.

Devojcica (14) je, prema tvrdnjama roditelja, 29. jula otišla iz kuće i od tada se nikome nije javljala. Oni su tada naveli da je ona i ranije umela da ode od kuće, ali da se nikada nije dogodilo da je nema toliko dugo.

Mediji su preneli da je Kostićev DNK pronađen na telu Podrašićeve i da je on najpre priznao zločin, što je posle na sudu negirao.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar