U trendu

Zaplenjena droga namenjena VIP klijenteli

Droga za silovanje ili GHB u tečnom stanju, koja je zaplenjena u Beogradu, bila je namenjena za prodaju širom Srbije, uglavnom VIP klijenteli, prenose beogradski mediji.

Kod jednog od uhapšenih policija je našla spisak sa imenima klijenata koji su kupovali narkotik, kao i sa datumima isporuke, a sumnja se da je reč o VIP klijentima iz različitih društvenih miljea. Kako su zabeleženi pod lažnim imenima, do sada nije utvrđen identitet kupaca. Za cenu bočice od desetak mililitara davali su oko 20 evra.

– Droga je najviše završavala u beogradskim klubovima, a kako bi navukli klijente, male doze su i poklanjali. Akcija hapšenja nije završena jer policija pokušava da nađe imena ljudi koji su bili deo narko-mreže – objašnjava izvor.

Privedeni nisu želeli da otkriju odakle im narkotik, a na saslušanju su se branili da im je služio za ličnu upotrebu – stimulaciju i podizanje raspoloženja.

Lisice na ruke stavljene su Urošu Kosanoviću (33), Slavku Vraničiću (34), Željku Radujkoviću (27) i Draganu Naskoviću (44).

– Tokom prve policijske akcije, kod Železničke stanice, uhapšeni su Kosanović, Vraničić i Radojković, a pretresom stana u kojem su boravili nađeno je 1,9 litara droge GHB, oko devet grama amfetamina, sedam mililitara ketamina i vaga. U drugoj akciji, na Slaviji, uhapšen je Nasković, a u njegovom stanu nađeno je 10 flašica GHB zapremine 180 mililitara, kao i kanta sa 2,33 litra te droge, 83 staklene flašice, 56 poklopaca s pipetom i tri šprica, koji su korišćeni za pakovanje narkotika. Sumnja se da su osumnjičeni prodavali drogu osobama na estradi, koje su je koristile za orgijanje- objasnio je izvor.

– Dovoljno je da se osobi stavi tri do četiri kapi i da proizvede zatupljenost kod čoveka. Toliko je jaka da se čovek ne seća ni da je silovan. Dejstvo prestaje da deluje nakon pet do šest sati. Osoba kojoj je namenjena ne može da je oseti u piću jer nema ni ukus, ni miris – objasnili su iz policije.

Beogradska policija do sada nije imala prijave da je neko posumnjao da je silovan uz pomoć GHB-a, prenosi Alo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar