U trendu

Zašto se čekalo 17 meseci na imenovanje načelnika?

Istraživač Beogradskog centra za bezbedonosnu politiku Saša Đorđević pozdravio je danas izbor novog načelnika Uprave kriminalističke policije Srđana Paskvalija, ali je naglasio da je i dalje nejasno zašto je smenjen Rodoljub Milović i zašto se čekalo 17 meseci na imenovanje novog načelnika.

„Zvaničnog saopštenja policije još uvek nema“, ukazao je Đorđević i dodao da na osnovu informacija iz medija zaključuje da je procedura je ispoštovana.

„Rešenje o postavljenju potpisao je ministar unutrašnjih poslova na predlog direktora policije. S obzirom da važeći Zakon o policiji ne predviđa interni konkurs za postavljenje, teško je zaključiti ko su bili još kandidati i kako se došlo do novog načelnika“, rekao je Đorđević za agenciju Beta.

Dodao je i da ukoliko bi se usvojio novi Zakon o policiji, da bi interni konkurs bio bi obavezan i ceo proces transparentniji.

On je istakao da je veoma važno što novi načelnik kriminalističke policije Srđan Paskvali, koji je do trenutka izbora obavljao funkciju pomoćnika načelnika UKP-a, ima međunarodno iskustvo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar