U trendu

Emotivni džihadista: Srešćemo se u raju, ljubavi

Krvavo ljubavno pismo pronađeno pored tela jednog borca islamske države nedavno se pojavilo na internetu.

“ Zaista sam bio veoma srećan sa tobom. Mi ćemo se uskoro sresti u Raju, ljubavi moja „, početak je pisma koje nije došlo do supruge preminulog borca. Autor je navodno poginuo od tenkovske granate u Alepu, prenose britanski mediji. Pismo i ljubavne izjave, poput ove, pokazuju novu, emotivnu stranu „džihadista“.

Nepoznati autor je u svom pismu, interesujući se za svakodnevne stvari, dodao i ovo: „Želeo bih da se ne smrzavaš zimi, nadam se da peć radi kako treba.“

Takođe joj je davao instrukcije u slučaju njegove smrti: „Ako ti treba novac, prodaj ih“, misleći na kolekciju svojih automatskih pušaka.

Nisu samo muškarci ti koji su pisali ljubavna pisma svojim suprugama. Žene su pisale pesme militantima, često sebe predstavljajući kao ideale i savršene žene, majke i sestre.

Autorka jedne pesme, izvesna Fatima, u svojoj poemi je izrazila žaljenje što se njen muž priključio Islamskoj državi ali kaže da protiv Alaha niko ne može.

„Otišao si daleko od nas. Možda će te jednog dana Alah vratiti meni, makar u snu“, napisala je Fatima svom suprugu, a prenose britanski mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.