U trendu

Olimpijski šampion promenio pol

Bivši olimpijski šampion u desetoboju, na olimpijadi u Montrealu 1976, Amerikanac Brus Džener promenio je pol.

„Zovite me Ketlin“, poručila je Dženerova s naslovne stranice julskog izdanja Veniti fera na kojoj pozira u korsetu bez bretela, prekrštenih nogu kako sedi na visokoj stolici bez naslona. Unutar časopisa se mogu naći dodatne provokativne fotografije.

Ketlin Džener je brzo nastupila s novim tviter nalogom koji je ostvario rekord kao najbrži u dostizanju milion pratilaca, prestigavši time nalog Baraka Obame koji je to uradio za četiri sata i tri minute.

„Toliko sam srećna što posle duge borbe živim kao prava ja. Dobrodošli u svet Ketlin. Ne mogu da dočekam da me upoznate“, navela je Ketlin Džener na tviteru.

Brus Džener ranije razveo od Kris Džener, majke Kortni, Kim Kloe i Roberta Kardašijana, a i godinama se pojavljivao u rijalitiju „Keeping Up with the Kardashians“.

Sada će se, kao Ketlin, pojaviti u dokumentarnoj seriji koja prati njenu tranziciju, a premijera će biti na kanalu E! 26. jula.

U tekstu u Venitiju, koji je napisao dobitnik Pulicera Baz Bisinger, opisuje se njena životna priča, odnosi s decom, kao i bolan oporavak od operacija „feminizacije lica“ u martu za koji se odlučila tokom napada panike. Takođe je prošla i kroz operaciju uvećanja grudi.

Bisinger piše da je 65-godišnja Ketlin Džener „neizmerno srećna, opuštena, s blistavim s mislom za svrhu i uverenjem“. „Ne može dočekati da kada izađe kaže paparacima ‘napravite dobar snimak'“, naveo je Bisinger.

Dženerova se pripremila za kritike da je promenila pol zbog novca.

„Ne radim to zbog novca. Radim to da pomognem mojoj duši i pomognem drugima. Ako mogu da zaradim dolar, izvesno nisam glupa. Imam rate za kuću i sve te stvari. Nikada se neću izvinjavati zbog tako nečega. Da, ovo je biznis“, rekla je Ketlin Džener.

Ona je istakla da je svesna užasnih uslova u kojima žive mnogi od 700.000 transrodnih muškaraca i žena u SAD, i planira da se u predstojećoj seriji na E! bavi i pitanjima samoubistava u toj zajednici.

Među mnogobrojnim koji su je na tviteru podržali, neka su od njene dece, branitelji prava pripadnika LBGT i Valeri Džaret, viša savetnica predsednika SAD Baraka Obame.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.