U trendu

Avramopulos: Kritičan sastanak u kritičnom trenutku, nema mnogo vremena za dogovor

Evropski komesar za migracije Dimitris Avramopulos izjavio je da je ministarski skup na temu migrantske krize koji je danas počeo u Briselu „kritičan sastanak u kritičnom trenutku“.

Avramopulos je pre početka skupa rekao da su se tokom prethodnih meseci donosile zajedničke odluke o izbegličkoj krizi i da je sada trenutak da se te odluke primene.

„Samostalne inicijative ne vode nikuda. U ovom trenutku, jedinstvo EU i ljudski životi su u pitanju“, rekao je evropski komesar.

On je izrazio nadu da će ministri okupljeni na sastanku u Briselu dati jedinstven odgovor na trenutku krizu, jer je ovo trenutak velike odgovornosti.

Prema njegovim rečima, veoma malo vremena ostalo je za postizanje zajedničkog dogovora, a ostalo je i 10 dana do početka sastanka na vrhu EU-Turska, 7. marta, koji treba da omogući napredak u rešavanju izbegličke krize.

Dvodnevni sastanak ministara unutrašnjih poslova i pravde Evropske unije, na temu migrantske krize, počeo je danas u Briselu, a na marginama tog skupa održan je sastanak ministara država zapadnobalkanske rute, Nemačke i Grčke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar