U trendu

Bosić: Dodik ima šansu da još jednom dobro razmisli

Predsednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je danas da SDS ni na koji način ne želi da opstruiše održavanje referenduma o Danu Republike u RS i da će, ako do njega dođe, ta stranka učestvovati sa namerom da on uspe, ali je rekao i da Milorad Dodik ima još jednu šansu da o svemu dobro razmisli.

Bosić je, međutim, kako prenose bosanski mediji, izjavio da je šokiran činjenicom da odluka o referendumu o Danu Srpske nije doneta u dogovoru sa Srbijom.

Bosić je gostujući u Dnevniku 2 BN televizije postavio pitanje: “Ako ne podržava Srbija referendum, ko onda podržava?”

“Nije više pitanje ima li narod pravo na referendum. Ima narod pravo na referendum. Ovde je sad pitanje na osnovu kojih parametara je Dodik ušao u ovu priču, da li je procenio ono šta će se desiti, da li zna uopšte kuda idemo? Dodik mora da da odgovore, jer ovo više nije naivna stvar. Preti se na sve strane. Nije više u pitanju Dodik, nego Republika Srpska i njena budućnost”, kazao je Bosić, preneo je Bportal.

Bosić je konstatovao da je pitanje političkih posledica po RS i srpski narod najvažnije u ovom trenutnku i napomenuo da će se do 25. septembra još mnogo toga desiti i da je to vreme u kome Dodik ima šansu da razmisli o svemu, jer kako kaže, ovaj put se ne radi samo o dizanju njegovog političkog rejtinga.

“Srbija je jasno rekla da ne želi da snosi eventualne posledice zbog održavanja referendum u RS”, naveo je Bosić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.