U trendu

Bosić: Odluka Ustavnog suda BiH opasna

Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić smatra da je današnja odluka Ustavnog suda BiH o neustavnosti 9. januara kao Dana Republike u Republici Srpskoj „opasna i ne doprinosi smirivanju tenzija“.

„Odluka Ustavnog suda BiH je opasna i u skladu je s dosadašnjom praksom donošenja odluka koje su uglavnom na štetu srpskog naroda“, kazao je Bosić.

Po njegovim rečima, sve ovo će prouzrokovati „ozbiljnu i opasnu situaciju, koju su proizveli neodgovorni političari“, prenosi Fena.

„Ovo je direktna posledica igre Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika koji vode računa o ličnim, a ne interesima naroda“, kazao je lider SDS-a.

U pisanoj izjavi dodao je da će SDS sagledati sve aspekte ove situacije i o tome zauzeti stav, a o čemu će javnost biti obaveštena.

Ustavni sud Bosne i Hercegovine danas je zaključio da ne postoje opravdani razlozi za usvajanje zahteva Narodne skupštine Republike Srpske za preispitivanje njegove ranije odluke kojom je 9. januar proglašen kao Dan RS, navodi Fena.

Taj sud je usvojio i privremenu meru kojom se privremeno obustavlja Odluka o raspisivanju referenduma u RS o 9. januaru kao Danu RS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.