U trendu

Centar za strance preuzeo učesnike incidenta

Centar javne bezbednosti u Banjaluci je danas saopštio da je regionalni Centar za strance u tom gradu preuzeo deset državljana Srbije, za koje se prethodno tvrdilo da su stigli u Prnjavor da izazovu nemire tokom lokalnih izbora.

U saopštenju se navodi da je policijskoj stanici u Prnjavoru juče oko 18.00 sati predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) u tom gradu Sinoša Gatarić prijavio da su Hotelu „Siti“ osobe iz Srbije, „koje su došle da bi izazvale pometnju i probleme prilikom glasanja, te da je potrebno da se reaguje“.

Policijski službenici iz Prnjavora i pripadnici banjalučke Jedinice za podršku su reagovali po prijavi i, kako se navodi u saopštenju, u hotelu zatekli deset državljana Srbije i dve osobe iz RS.

„Izvršenim proverama kroz bazu podataka Interpola, utvrdjeno je da se osobe, državljani Republike Srbije, ne potražuju“, navedeno je u saopštenju.

Dalje je naglašeno da je pregledom tih osoba, prostorija, prtljaga, kao i putničkih vozila kojima su stigle u RS, utvrdjeno da oni ne poseduju predmete „pogodne za izvršenje krivičnih dela ili prekršaja“.

CJB Banjaluka je naveo da su u holu i ispred Hotela „Siti“ sinoć javni red narušavale tri osobe iz Prnjavora, koje su napale jednu osobu iz Banjaluke, koja je bila u društvu sa osobama iz Srbije.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić ranije je agenciji Beta potvrdio da će grupa mladića iz Beograda, za koju tvrdi da je izazvala incident u Prnjavoru, danas biti predata Imigracionom centru u Banjaluci i potom deportovana u Srbiju.

Mektić je rekao da radi o grupi od desetak mladića „nabildovanih i istetoviranih“, koji su Prnjavor stigli na poziv jednog lokalnog biznismena da bi izazivali nemire danas, kada se održavaju lokalni izbori.

Pojedini mediji su objavili da su to pripadnici navijačke grupe „Grobari“, medju kojima je i osoba koja je svojevremeno pretila novinarki Brankici Stanković, autorki dokumentarne TV-serije „Insajder“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar