U trendu

Čović: Referendum najdemokratskiji način izjašnjavanja

Hrvatski član Predsedništva BiH Dragan Čović rekao je da je održavanje referenduma o Danu Republike odluka Narodne skupštine Republike Srpske i najdemokratskiji način izražavanja volje jednog naroda.

„Ono što su institucije BiH donele, mora se uvažavati, o tome nema priče. Referendum će proći i drugi dan niko neće spominjati više ovu temu. Oni koji izađu na referendum reći će šta misle o pitanju koje je postavljeno. Ko sam ja ili neko drugi da komentariše šta želi jedan narod?“, zapitao je Čović.

On je novinarima na Plehanu u opštini Derventa rekao da bi voleo da čuje dobar razlog zašto neko želi da stvori tenzije u BiH.

„Neko želi da stvori tenzije, zveckanje oružjem ili to čini na neki drugi način. Volio bih da čujem zbog čega to rade. Verujem da će se, nakon referenduma i lokalnih izbora, pričati o drugim temama koje će nas voditi u budućnost“, istakao je Čović, koji je i sef HDZ BiH.

On je naglasio da je EU budućnost BiH, bez obzira koliko ona u ovom trenutku bila nesavršena.

„Kada smo predali zahtev za pristupanje 12. februara, mnogi su sumnjali da imamo preduslove za to. Trebalo nam je tri godine da bismo usaglasili mehanizam kordinacije i došli do istog teksta, koji smo odmah usvojili“, dodao je Čović.

On kaže da veruje da će do kraja iduće godine BiH dobiti kandidatski status i da će veoma brzo sa Srbijom ići ka EU, preneli su bosanski mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.