U trendu

Crna Gora raspisala poternicu za Oliverom Ilinčić

Nacionalni biro Interpola u Podgorici raspisao je poternicu za državljankom Srbije Oliverom Ilinčić koja je nekada obavljala važne državne funkcije, objavile su danas Dnevne novine.

Nekadašnja savetnica bivšeg predsednika državne zajednice Svetozara Marovića, viceguvernerka Narodne banke Jugoslavije i bivša direktorka kontroverznog biznismena Stanka Subotića Caneta tereti se za malverzacije u poslovima sa preprodajom nekretnina i izgradnjom u Budvi, kojima je budžet oštećen za više miliona evra.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, Dnevnim novinama nisu mogli da odgovore na pitanje da li je Ilinčićeva u Srbiji, prenosi podgorički list.

Crnogorsko državno tužilaštvo je nedavno potvrdilo da je pokrenulo istragu protiv Ilinčićeve koja se sumnjiči za prevaru na organizovani način.

Ilinčićeva je dugogodišnja saradnica nekadašnjeg predsednika državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića koji je prošle sedmice izašao iz zatvora u Podgorici pošto je priznao krivicu.

Marović je uhapšen 17. decembra prošle godine zbog sumnji u malverzacije sa preprodajom državnog zemljišta i nekretnina, kojima je budžet Budve oštećen za više miliona evra.

U brojne afere koje potresaju Budvu poslednjih godina umešani su Marovićev sin Miloš, njegovi kumovi i bliski priajtelji, bivši predsednici opštine i brojni lokalni funkcioneri biznismeni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.