U trendu

Crnogorci u strahu: Odustaju od Pariza za novogodišnje praznike

Nedavni teroristički napad i strah od novih odvratio je od namere mnoge građane Crne Gore da staru godinu isprate u Parizu gradu svetlosti i ljubavi, pa su velike grupe spremne da najluđu noć provedu u Rimu, Atini, Barseloni, Istanbulu, Beču.

U agenciji Galileo za CdM su rekli da najnovija dešavanja u svetu neće isprazniti hotele u većim evropskim gradovima.

“Panika koja vlada od terorističkih napada neće se odraziti na kompletno evropsko tržište. Imamo informacije da su u većim gradovima svi hoteli bukirani. Već godinama nemamo Pariz u ponudi za novogodišnje praznike, ali zbog vremenskih uslova koji nam uglavnom ne idu ruku. Međutim, za sve druge gradove vlada veliko interesovanje, tako da će dosta naših građana dočekati Novu godinu van granica Crne Gore“, kazali su u toj agenciji.

Nedavna dešavanja u glavnom gradu Francuske stopirala su rezervacije za ovaj aranžman i u In travel-u.

“Planirano je da autobusom krenemo u posetu Veroni, Milanu, Beču i Parizu, ali posle terorističkog napada za ovaj aranžman palo intresovanje”, rekli su za CdM u In travel-u.

Put u Pariz preko agencije Grand već je otkazalo nekoliko građana. Ipak, u toj agenciji smatraju da će njihovi programi biti realizovani.

“Ne verujemo da će poslednja dešavanja uticati bitnije na broj turista koji planiraju da krajem decembra otputuju iz Crne Gore”, sigurni su u toj turističkoj agenciji.

Kako su CdM-u rekli u Grandu, interesovanje za aranžmane koje imaju u ponudi je na nivou prošlogodišnjeg. Kao i obično, najatraktivnije destinacije su Atina, Barselona, Istanbul, Ohrid, Budimpešta i Prag.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.