U trendu

Crnogorska opozicija se ne vraća u parlament

Predstavnici crnogorske opozicije sastavljeni od Demokrata, Demosa, Socijaldemokratske partije (SDP), Socijalističke narodne partije (SNP) i Građanskog pokreta URA poručili su danas da neće prekinuti bojkot Skupštine dok ne budu imali datum ponavljanja parlamentarnih izbora u razumnom roku.

Oni su danas, predstavnicima diplomatskog kora predstavili izveštaj o dešavanjima u toku izbornog dana, navodeći da je taj dokument odbrana člana 2 Ustava koji kaže da se ne može priznati ni uspostaviti ona vlast koja nije izraz slobodno izražene volje građana na demokratskim izborima, prenosi RTCG.

Kako je rekao predsednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, u izveštaju su sublimirane sve zloupotrebe koje su se dešavale u predizbornom i izbornom procesu i, dodao je, sav antidemokratski karakter izbornog dana.

Lider SDP-a Ranko Krivokapić poručio je da opoziciju i građane Ustav obavezuje da ne prihvate nasilje nad njihovom voljom i rušenje elementarnog osnova demokratije – slobodnog izjašnjavanja građana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar