U trendu

Dani adventa u Zagrebu do 8. januara

U Zagrebu će do 8. januara trajati Dani adventa koji će biti održani na više destina lokacija u glavnom gradu Hrvatske.

Dani adventa počeli su sinoć plesom na ledu klizališta na Trgu kralja Tomislava i paljenjem hiljadu božićnih lampica na Zrinjevcu, a u narednih 45 dana turistički radnici i gradska uprava pripremaju brojna iznenadjenja za turiste i žitelje Zagreba.

„Ledeni park“ plesom su na trgu kralja Tomislava otvorile članice kluba „Zagrebačke pahuljice“ i italijanski klizački par Rebeka Djilardi i Filipo Ambrozini, koji je igrao na temu iz baleta „Krcko oraščić“ P.I. Čajkovskog.

Direktorka Turističke zajednice grada Zagreba Martina Binenfeld pozvala je gradjane da proslave Advent u Zagrebu i  glasaju za najlepši „Advent u Evropi“, prenela je agencija Hina.

Zagreb je prošle godine bio dobitnik tog priznanja.

Od ove godine slavi se i u Gornjem gradu, Novom Zagrebu i na drugim mestima u kojima se nude brojna kulturna dogadjanja.

Oko 123.000 noćenja zabeleženo je u Zagrebu prošle godine,  a predsednica Turističke zajednice nada se da će taj broj biti ozbiljno premašen.

Četiri nedelje pre Božića po gregorijanskom kalendaru počinje period koje se zove Advent ili Došašće, koji treba da pripremi vernike za praznik rodjenja Isusa Hrista i izvorno je bio period posta.

Advent na latinskom znači dolazak.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar