U trendu

Demokratski front nastavlja protest, Ε‘atori i bina nisu uklonjeni

Komunalna policija u Podgorici i pored najave nije danas uklonila binu i Ε‘atore pristalica opozicionog Demokratskog fronta (DF) koje 11 dana protestuju ispred zgrade SkupΕ‘tine Crne Gore, a čelnici DF saopΕ‘tili su da Δ‡e od sutra nastaviti protest i u drugim crnogorskim gradovima.

„Ovu binu i Ε‘atore pozvani su da brane poslanici DF i oni Δ‡e to uraditi“, rekao je okupljenima jedan od čelnika DF Andrija MandiΔ‡.

On je pozvao okupljene da se uzdrΕΎe od bilo kakvih reakcija prema nadleΕΎnima kako bi se izbegli incidenti koje bi „reΕΎim iskoristio“.

Potpredsednik SkupΕ‘tine i funkcioner DF Branko RaduloviΔ‡ rekao je da Front „ne priznaje nijedan dokument koji nije potpisao vrh reΕΎima“.

„Neka ga (reΕΎim) potpiΕ‘e…, a taj koji krene da ukida slobode, ne bio ga ja u njegovoj koΕΎi“, poručio je RaduloviΔ‡.

Demokratskom frontu čije pristalice protestuju ispred zgrade SkupΕ‘tine u Podgorici, juče je naloΕΎeno da ukloni binu i Ε‘atore s glavnog gradskog bulevara do danas u 10.30, ili Δ‡e to učiniti komunalna policija.

Čelnici DF, meΔ‘utim, u utorak uveče sa protesta poručili da Δ‡e postaviti joΕ‘ Ε‘atora i da Δ‡e poslanici tog opozicionog saveza dočekati komunalnu policiju ispred skupΕ‘tne, a najavili su da Δ‡e od sutra uveče „ponovo Ε‘etati i Ε‘irom Crne Gore“.

Demokratski front traΕΎi ostavku vlade premijera Mila ĐukanoviΔ‡a i formiranje prelazne vlade koja bi pripremila izbore.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.