U trendu

Demokratski front pokušava da poništi državnost Crne Gore

Crnogorska vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS) ocenila je danas da opozicioni savez Demokratski front (DF) pokušava da „po svaku cenu“ poništi državnost Crne Gore, i sam rezultat referenduma od pre deset godina.

Prema oceni DPS, to je cilj „pompezno najavljene narodne skupštine“, koju je DF najavio, u slučaju da Vlada Crne Gore ne dobije poverenje, na glasanju u parlamentu, koje se očekuje u utorak, 25. januara.

Debata o poverenju Vladi počeće u ponedeljak, ali će poslanici glasati dan kasnije.

Neki mediji su ranije objavili da će DF eventualno izglasavanje nepoverenja Vladi proglasiti kao sopstvenu pobedu, iako je pozicija vlade ugrožena, u prvom redu, zbog stava Socijaldemokratske partije (SDP) koja je najavila da će glasati protiv poverenja Vladi.   

To bi, kako se navodi, bio zapravo izgovor DF da prekine svoje politički neuspešne ulične proteste na kojima je od kraja septembra prošle godine pokušavao da smeni sadašnju crnogorsku vlast.           

U saopštenju DPS se navodi da DF stalno pokušava da ospori nezavisnost Crne Gore i svojim tvrdnjama da su svi dosadašnji izbori bili „pokradeni“.

Prema  oceni  DPS,  opozicioni DF namerava da za svoju takozvanu veliku narodnu skupštinu angažuje pripadnike „zloglasnog“ Sedmog bataljona kao tobožnje obezbedjenje tog skupa.

U saopštenju DPS se posebno kritikuju opozicione partije izvan DF, koje su najavile svoje učešće u „tudjinskom zamešateljstvu“ u organizaciji DF, u kome su Nova srpska demokratija i Pokret za promene.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar