U trendu

Demokratski front traži oslobadjanje Mandića i Radunovića

Opozicioni Demokratski front (DF) zatražio je danas od Vrhovnog državnog tužioca Crne Gore da se na slobodu puste funkcioneri tog saveza Andrija Mandić i Slaven Radunović.

Ako Mandić i Radunović ne budu pušteni do 19 časova, predstavnici DF najavili su da će doći pred zgradu Tužilaštva, da kako je navedeno, od vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića traže objašnjenje o privođenju Mandića i Radunovića.

Predstavnik DF Nebojša Medojević je novinarima rekao da se vrhovni državni tužilac „igra sa mirom i stabilnošću“ ako Mandić i Radunović ne budu pušteni na slobodu.

Medojević je saopštio da DF prekida svaku političku komunikaciju sa crnogorskim vladajućim partijama, Demokratrskom partijom socijalista i Socijaldemokratskom partijom.

Predstavnik DF Predrag Bulatović nakon sednice Predsedništva DF rekao je novinarima da nema osnova da se Mandiću i Radunoviću ukine poslanički imunitet, radi daljeg postupka koji je protiv njih najavljen zbog sumnje da su pozivali na rušenje ustavnog poretka.

Neki mediji su danas objavili spekulacije o mogućnosti skidanja imuniteta Mandiću i Radunoviću.

Više državno tužilaštvo je naložilo crnogorskoj Uravi policije da protiv Mandića i Radunovića podnese krivičnu prijavu, jer se osnovano sumnja da su njih dvojica  počinili krivično delo pozivanje na rušenje ustavnog poretka.

Povezane vesti:

Krivične prijave protiv lidera Demokratskog fronta

U Podgorici mirno, zakazana sednica Kolegijuma Skupštine

Policija rasterala demonstracije u Podgorici

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.