U trendu

Deo crnogorske opozicije nastavlja protest

Deo crnogorske opozicije oko Demokratskog fronta (DF) nastaviće danas ulični protest, s glavnim zahtevom za smenjivanje Vlade Crne Gore i formiranje prelazne vlade koja bi pripremila parlamentarne izbore.

Nastavak protesta najavljen je za 18.30 časova ispred zgrade Skupštine Crne Gore, gde je sinoć održan prvi protestni miting.

U šatorima kod zgrade Skupštine prenoćio je deo učesnika protesta. Iako je tu malo ljudi, policija je i dalje na tom mestu, a saobraćaj je zabranjen.

Predsednici Nove srpke demokratije i Pokreta za promene – članica DF, Andrija Mandić i Nebojša Medojević su u sinoćnim govorima najavili da će ulični mitinzi trajati sve do ispunjenja zahteva.

Organizator protesta, DF, saopštio je da je sinoć na demonstracijama bilo pet hiljada građana, dok je policija procenila da ih je bilo tri hiljade.

Neki listovi jutros su na naslovnim stranicama objavili da je protest DF doživeo „fijasko“ što je i ocena vladajuće Demokratske partije socijalista. 

Podgorički list „Vijesti“ na prvoj stranici piše: „Ne razilazimo se dok Đukanonović ne ode“, „Pobjeda“ ima naslov „Malo rukah, malena i snaga“, a naslov „Dnevnih novina“ je „Šatori ostali, građani otišli“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar