U trendu

Djukanović čestitao Trampu pobedu na izborima

Crnogorski premijer Milo Djukanović čestitao je danas Donaldu Trapu izbor za predsednika SAD i izrazio uverenje da će Amerika pod njegovim vodjstvom nastaviti da „igra nezamenljivu ulogu u svetu u pravcu stabilizacije globalnih prilika“.

„Uveren sam da će pod Vašim vodjstvom Amerika nastaviti da igra nezamenljivu ulogu u svetu u pravcu stabilizacije globalnih prilika i traženju odgovora na savremene izazove“, navodi se u čestitki predsednika Vlade Crne Gore.

Djukanović je dodao da Crna Gora „veoma ceni tradicionalno prijateljstvo sa SAD i nivo odnosa i saradnje koji je prerastao u strateško partnerstvo, osnaženo kontinuiranom podrškom Vašingtona demokratskom razvoju Crne Gore i njenom evroatlantskom putu“.

„To će, siguran sam, biti potvrdjeno i skorom ratifikacijom Protokola o pristupanju Crne Gore Alijansi, što je i u interesu stabilnosti celog regiona“, zaključuje se u čestitki.

Crnogorski političari i analitičari veruju da dolazak Trampa na čelo SAD neće uticati na stupanje Crne Gore u NATO koje se očekuje do sredine 2017. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.