U trendu

DM povlači štanglice, nađeni delovi četke

Trgovinski lanac DM povukao je u Hrvatskoj iz predostrožnosti jedan konditorski proizvod jer su u pojedinim pakovanjima pronađeni delovi četke za čišćenje.

Reč je o „DAS gesunde PLUS pločicama“ sa ukusom keksa i slatke pavlake, u čijim pojedinim pakovanjima je proizvođač našao delove četki za cišćenje proizvodnog programa.

Iz DM Srbija je rečeno da se taj proizvod ne prodaje u njihovim objektima u Srbiji. Potvrdili su da je jedan konditorski proizvod njihove robne marke povučen u Hrvatskoj, ali da potrošači u Srbiji ne bi trebalo da brinu jer njega nema na srpskom tržištu.

Kako se navodi u saopštenju kompanije DM Hrvatska, kompanija je iz predostrožnosti povukla ovaj proizvod, u pakovanju od 45 grama, s rokom trajanja avgust, septembar, oktobar, novembar i decembar 2016. godine, prenosi hrvatska agencija HINA.

„U pojedinim pakovanjima, proizvođač ‘Das gesunde PLUS’ pločica je utvrdio prisutnost delova četki za čišćenje proizvodnog pogona“, ističu iz DM-a.

Iz tog trgovinskog lanca mole kupce da provere jesu li kupili spomenuti proizvod, a kupce koji su ga kupili mole da ga ne konzumiraju nego ga vrate u najbližu prodavnicu DM-a, gde će im biti osiguran povraćaj novca.

„DM Hrvatska nije dobio prigovore kupaca, a s ciljem da osigura najvišu sigurnost proizvoda i kupaca u svojim prodavnicama, DM ovim putem obaveštava javnost o povlačenju i opozivu proizvoda“, navodi se u saopštenju kompanije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.