U trendu

Dodik ponovo optuÅžuje Betu

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ponovo je danas optuÅžio Novinsku agenciju Beta za navodno laÅžno izveÅĄtavanje, pominjući pritom slučaj zbog kojeg je joÅĄ pre godinu i po izgubio na sudu u Banjaluci od novinarke Bete.

Dodik je danas u Beogradu, na skupu pod nazivom „Paljenje Balkana  –  od Makedonije do Republike Srpske“, optuÅžio Betu da je medju medijima koji „laÅžnim vestima vode kampanju protiv njega“, navodeći kao primer to da je Beta „prenela vest da je Dodik zloupotrebio 162 miliona“  –  samo jednu kratku vest bez dokaza, kako je dodao.

Reč je o vesti iz 2009. godine da je SluÅžba za istrage Bosne i Hercegovine u februaru 2009. godine protiv njega i joÅĄ nekoliko ministara u Vladi RS pokrenula slučaj, jer su navodno naneli ÅĄtetu budÅžetima RS i BiH u iznosu od 145 miliona KM.

Zbog te informacije Dodik je kasnije tuÅžio Betu i njenu novinarku Ljiljanu Kovačević, ali je sud u Banjaluci u novembru 2014. godine presudio u korist novinarke Bete i zaključio da je ona prenela činjenice koje sadrÅži izveÅĄtaj DrÅžavne agencije za istrage i zaÅĄtitu BiH (SIPA).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoÅĄalji komentar