U trendu

Dodik tužio sam sebe

Predsednik Republike Srpske (RS) i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik podneo je nadležnim tužilaštvima u RS i BiH prijavu protiv samog sebe, za navodno učinjena krivična dela, za koja ga terete predstavnici opozicije u RS.

Dodik je novinarima u Banjaluci rekao da u prijavama Milorad Dodik, građanin, tuži sebe na osnovu iznetih optužbi protiv njega za navodno učinjena krivična dela.

On je rekao da će svedoci optužbe biti predstavnici opozicije Mladen Bosić, Dragan Čavić, Mladen Bosić, Vukota Govedarica, Branislav Borenović i svi drugi koji su iznosili optužbe protiv njega.

„Želim da se sve to institucionalno ispita“, naveo je Dodik i dodao da na taj način želi da se okonča „haranga“ koja se vodi protiv njega.

Po njegovim rečima, to će doprineti stabilizaciji prilika i podstaći druge da isto rade da bi „stala javna galama“.

Dodao je i da očekuje brzo reagovanje nadležnih pravosudnih institucija.

Dodik se danas sastao sa liderima DNS-a i socijalista Markom Pavićem i Petrom Đokićem, koji zajedno sa SNSD-om čine vladajuću koaliciju.

Oni su ocenili da se stabilnost Republike Srpske neprestano ugrožava i da je potrebno razgovarati i stabilizovati političke odnose i prilike.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.