U trendu

Duraković: Vučić ponovo u Srebrenici 11. novembra

Premijer Srbije Aleksandar Vučić posetiće ponovo Srebrenicu 11. novembra, povodom konferencije o infrastrukturnim projektima, kako bi srebrenički kraj napredovao uz saradnju sa Srbijom, potvrdio je za regionalnu Televiziju N1 načelnik Srebrenice Ćamil Duraković.

On je rekao da mu je „teže doći do (Milorada) Dodika i Banjaluke, nego do Vučića i Vlade Srbije“.

„Moramo sa svima sarađivati, to mora bit jasno. Imamo dve opcije u ovoj zemlji: da se koljemo ili mirimo. Kada pružim ruku Vučiću, zovu me izdajnikom, a svi hoće neko pomirenje“, istakao je Duraković.

Komentarišući fizički napad na Vučića 11. jula na komemoraciji u Potočarima, Duraković je rekao da je to bio „licemeran čin prema Srebreničanima“.

„Nismo očekivali da će Vučiću aplaudirati, ali nismo očekivali da će ga fizički napasti na dženazi“, rekao je Duraković.

Po njegovim rečima, Čedomir Jovanović je primjer politike kakvu bi Srbija trebalo da vodi.

„Vučić je za mene pravi Srbin, koji prolazi tranziciju pomirenja, i sa takvim Srbima, poput Vučića se trebamo miriti“, ocenio je Duraković, dodavši da je Vučić jula u Potočarima stao ispred Majki Srebrenice i prihvatio njihov cvet.

Porde toga, rekao je, „Vučić nijednom nije negirao genocid. Nije ga ni potvrdio, niti negirao“, rekao je Duraković.

Na pitanje o tome u kakvim je odnosima sa Srbijom, Duraković je rekao da je Srebrenica kraj granice i da se mora sarađivati i infrastrukturno, i kroz investiciono-razvojne konferencije kako bi se Srebrenica razvila.

Duraković je kazao da kada se radi o Srebrenici, „ništa se ne sme porediti sa Naserom Orićem“.

„Prvo žrtve genocida, pa onda Orić. On je za nas sveto ime. Mi smo Naser Orić“, istakao je Duraković.

Duraković je pre dva dana saopštio da podnosi ostavku na mesto načelnika Srebrenice zbog lokalne kadrovske politike SNSD i SDA.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.