U trendu

Filip Vujanović „skandalozno čašćava“

Lider opozicionog Demosa Miodrag Lekić sastao se danas sa šefom Delegacije EU u Podgorici Aivom Oravom i predočio mu da predsednik Crne Gore Filip Vujanović „skandalozno čašćava“ svoju partiju mandatarom iako nije još utvrđena parlamentarna većina.

Vujanović, rekao je Lekić, osnovne demokratske principe.

„Time Vujanović pod naredbama svog partijskog šefa (Mila Đukanovića), ne samo da poslušno krši demokratska pravila, nego otvoreno ponižava manjine vršeći pritisak na partije manjinskih naroda. Ovo drastično uzurpiranje elementarnih principa demokratije mora biti predmet interesovanja i Evropske unije“, kazao je Lekić.

Šed delegacije EU uručio je danas Lekiću Izveštaj EU o Crnoj Gori za 2016.

Tom prilikom, predsednik Demosa je naglasio značaj Izveštaja za crnogorsku političku i ukupnu javnost imajući, kako je istakao, u vidu nesumnjivo većinsku volju građana Crne Gore za što brže integracije zemlje u Evropsku uniju.

„Aktuelna vlast je dobrim delom savladala evropsku retoriku pritom često nastavljajući sa antievropskom praksom. Građani nisu zadovoljni da se proces evropskih integracija pretežno svodi i na normativnu delatnost bez stvarnih usvajanja evropskih standarda“, kazao je Lekić evropskom diplomati.

Tokom razgovora posebno je bilo reči o proteklim izborima i dubokoj političko institucionalnoj krizi koja je zatim usledila.

Lekić je ponovio da opozicija ne može smatrati izbore slobodnim i regularnim, posebno u „uslovima objavljenog državnog udara“, saopšteno je iz Demosa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.