U trendu

Grabar Kitarović odmor provodi u vojnoj bazi Lora

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, nakon obeležavanja godišnjice Oluje u Kninu, neće se vratiti na Pantovčak, već će svoj kabinet preseliti u vojnu bazu Lora, kraj Splita, piše portal Jutarnjeg lista.

Hrvatska predsednica namerava, naime, da odmor provede radno pa će s njom, prema pisanju portala, biti i nekoliko najbližih saradnika, dok će savetnici, koji će u to vreme takođe biti na odmoru, povremeno dolaziti na sastanke.

U vojnoj bazi Lora predsednica će, kako se navodi, najverojatnije boraviti u tzv. objektu 10 koji je preuređen za boravak VIP gostiju.

To je omanji objekt u zapadnom delu kasarne, ispod rukometnog igrališta unutar kompleksa.

Prostori, dodaje se, nisu luksuzno uređeni i može se reći da je reč o apartmanu srednje veličine – s dve sobe, kuhinjom i radnom sobom za sastanke.

Za veće sastanke predsednici će biti ustupljen prostor Županije.

Sa Pantovčaka poručju da zbog boravka Grabar Kitarović u Lori neće biti dodatnih troškova jer je reč o vojnom objektu koji je 24 sata pod nadzorom, te neće biti dodatnog obezbeđenja.

Osim toga, kažu saradnici predsedice, ona ne namerava da povede iz Zagreba posebnog kuvara Ili drugo osoblje jer će u Lori imati sve na raspolaganju.

A hoće li se Grabar Kitarović u Splitu na koji dan pridružiti i porodica za sada nije poznato, navodi portal Jutarnjeg.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.