U trendu

Grabar Kitarović: Ponašanje Srbije neobično

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas da nema saznanja da je osoba koja je uhapšena u Srbiji zbog špijunaže povezana s nekom od hrvatskih službi i ocenila da je ponašanje Srbije neobično, kao i objavljivanje vesti u srpskim medijima i tužilaštvu o tom slučaju.

„Nemamo nikakvih saznanja da je osoba koja je uhapšena povezana s bilo kojom od hrvatskih službi. Mogu samo reći da je ovo vrlo neobično ponašanje Srbije“, rekla je Grabar Kitarović u mestu Lukeži na okupljanju sa hrvatskim braniteljima, prenela je agencija Hina.

Ona je ocenila da je potrebno sniziti tenzije, ali kako je dodala, ukoliko bi bilo reči o nekom ko je povezan s hrvatskim obaveštajnim sistemom, onda je o tome pre svega trebalo komunicirati preko diplomatskih i relevantnih službi, dok je objavljivanje „vrlo neobično“.

„Nadam se da ćemo nakon završetka kampanje i parlamentarnih izbora u Hrvatskoj sesti za sto i malo raspraviti o tim aspektima; jer moramo živeti jedni uz druge i podvući crtu i rešiti pitanja koja su ostala iz Domovinskog rata i agresije na Hrvatsku, dakle i pitanja nestalih i optužnica, da ljudi mogu mirno živeti i da nastojimo graditi budućnost“, naglasila je.

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je u petak da je Bezbednosno-informativna agencija (BIA) uhapsila muškarca osumnjičenog za špijunažu, državljanina Srbije i Hrvatske, a beogradski mediji naveli su da je reč o Srbinu, bivšem pripadniku JNA koji je radio za hrvatske obaveštajne službe.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.