U trendu

Hrvatska predsednica: S Vučićem ću se čuti posle izbora u Hrvatskoj

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas da će posle izbora u Hrvatskoj razgovarati s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem o inicijativi dela ratnih veterana koji s njim žele da se sastanu.

„Verujem da ćemo nakon izbora i s novom hrvatskom Vladom, koja god to bila, naći načina da sednemo i s Vučićem i sa srpskom vladom, da pritom učestvuju i branitelji i udruženja civilnih žrtava, svi oni koji još traže svoje nestale, i da nadjemo načine za rešavanje bolnih pitanja koja su pre svega humanitarne prirode, naravno i pitanja potencijalnih optužnica“, rekla je Grabar-Kitarović za Hrvatsku televiziju.

Predsednica je rekla da podržava predlog dela udruženja ratnih veterana da se smiri retorika izmedju Srbije i Hrvatske i da se sastanu s Vučićem, ali i ocenila da predizborne kampanje nisu dobro razdoblje za rešavanje otvorenih pitanja, jer „antagoniziraju strane“.

Zbog toga će, kako je rekla, sačekati da prodju izbori i nakon toga će razgovarati s premijerom Srbije.

Ona je pozvala hrvatske političare da se u kampanji „okanu populizma, teških izjava koje u budućnosti mogu ostaviti teške posledice“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)