U trendu

Hrvatska stranka SMS: Hoćemo dva miliona kuna

Članovi hrvatske Sasvim male stranke (SMS) predstavili su danas svoj politički program, poručivši da je njihova stranka „dobra i duhovita“, a budući da „hrvatska politička scena liči na komediju ili tragikomediju“ pozvali su gradjane da im doniraju dva miliona kuna i da glasaju za njih, javila je agencija Hina.

Na konferenciji za novinare u prostorijama ZagrebEYE-a, a da bi simboličnim pogledom iznad Zagreba zvanično počela predizborna kampanja Sasvim male stranke, predstavljen je „Program SMS-a“ s parolom „Glasaj za SMS, izbaci svoj bes!“.

Potpredsednik SMS-a Robert Tomić Zuber je obećao ukidanje nezaposlenosti, rekavši da će kroz program zatražiti BOD – bezuslovni osobni (lični) dohodak ili četiri radna dana u sednici sa po šest sati.

Takvim bi planom zaposlili još 200.000 ljudi koji ne rade. Članovi stranke su rekli da bi omogućili besplatnu komunikaciju za sve, odnosno besplatni internet.

Članovi SMS-a naveli da nemaju novac za kampanju i da im je budžet „nula kuna“, ali su otvorili žiro-račun i pozvali gradjane da pomognu uplatama.

Rekli su da u SMS-u ne može doći do raskola jer će prvog koji počne da se buni odmah izbaciti iz stranke.

Predsednik SMS-a Tomislav Pulić je demantovao mogućnost da se, pored SMS-a, stvori još jedna „Naša mala stranka“, ili „Autohtona mala stranka“ koja ima samo tri člana i pozvao medije da takve neistine ne prenose.

Pulić je rekao da je SMS u prednosti jer je osnovana prestupne godine, te samim tim ima najdužu radnu godinu, tako da će umesto 365 raditi 366 dana i tako preteći sve ostale opcije.

Rediteljka Biljana Čakić je rekla da su joj obećani večera i ministarsko mesto, a to je jedan od razloga što je došla na predstavljanje programa. Kazala je da spisateljica Vedrana Rudan, kao „ministarka straha“, nije bila u mogućnosti da prisustvuje velikom predstavljanju programa, ali da ih podržava.

U reklamnom spotu SMS navodi da članovi stranke nisu kvalifikovani da budu poslanici, članovi vlade ili njei predsednici, ali da ih „dramatični ugao kamere i malo lažnih obećanja o radnim mjestima može učiniti primerenim za taj posao“.

Poručili su da im ne trebaju pravila, moral i ideje, već da bi hteli dva milona kuna.

„Reči, a ne dela“, „‘Budućnost je u starosti“ i „S posla na groblje“- neke su od parola te nove hrvatske stranke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar