U trendu

Invalidi Domovinskog rata ne prihvataju poziv srpskih veterana…

Invalidi Domovinskog rata ne prihvataju nikakve razgovore sa srpskim ratnim veteranima sve dok Srbija ne prizna da je izvela agresiju na Hrvatsku i ne pokloni se žrtvama, te dok se ne pronađu nestali, izjavio je predsednik Hvidre Josip Đakić, prenela je Hina.

Upitan za komentar inicijative iz Srbije za sastanak njihovih veterana i branitelja iz Hrvatske, te izjave predsednika Udruženja specijalne policije Josipa Klema da će se takav sastanak sigurno u budućnosti održati, Đakić odgovara kako Klem ne govori u ime invalida Domovinskog rata.

„Ne znam s kim je Klem to dogovarao, ne znam koga on zastupa i u čije ime govori. U ime 37.000 invalida Domovinskog rata koje ja zastupam, to sigurno ne stoji“, rekao je Đakić.

Smatra da je politika Srbije i srpskih veterana i danas jednaka onoj iz vremena kada su izveli agresiju na Hrvatsku.

„Ti veterani bili su sastavni dio vlasti Srbije vlasti u vremenu paravojnih formacija i agresije na Hrvatsku, zajedno sa sadašnjim predednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem. Jednako su četnici i jedni i drugi“, tvrdi Đakić i najavio da će se to udruženje o predlogu iz Srbije izjasniti u petak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar