U trendu

Johanes Han sutra u Podgorici

Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han posetiće sutra Crnu Goru gde će se sastati sa novoizabranim premijerom Duškom Markovićem i čelnicima opozicionih partija.

Posetu Crnoj Gori, drugu od kako je 2014. godine imenovan na dužnost evropskog komesara za proširenje, Han će početi razgovorom sa premijerom Markovićem, a nastavlja je zajedničkim susretom sa čelnicima predizborne koalicije „Ključ“ Miodragom Lekićem, Srdjanom Milićem i Žarkom Rakčevićem, najavljeno je iz Delegacije Evropske unije (EU) u Podgorici.

Han će se odvojeno sastati sa liderom Socijaldemokratske partije (SDP) Rankom Krivokapićem i čelnikom Demokrata Aleksom Bečićem.

Posetu Crnoj Gori završava večerom sa doskorašnjim premijerom i liderom vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Milom Djukanovićem.

Han dolazi u Crnu Goru neposredno nakon formiranja nove vlade čije je vodjstvo od Djukanovića preuzeo Marković. Poseta se dešava u situaciji kada kompletna opozicija bojkotuje Skupštinu, jer ne priznaje rezultat parlamentarnih izbora, te u trenutku povećanog interesovanja Rusije za Balkan, posebno za Crnu Goru koja je na pragu članstva u NATO.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.