U trendu

Kovač: Teze o fašizaciji Hrvatske izmišljotina

Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Miro Kovač ocenio je večeras da su teze o fašizaciji Hrvatske izmišljotina.

„U Hrvatskoj nema nikakve fašizacije, to su izmišljotine. Ali, ako i postoji bilo koja pojava ekstremizma, moramo to jasno prozvati. Često u svetu imate situaciju da su zemlje opterećene ekstremizmima, ali se njihovi političari prema tome jasno odredjuju“, rekao je Kovač u intervjuu za Hrvatsku televiziju,.

On je dodao da iza teze o fašizaciji stoje „odredjene interesne grupe“. Kovač je naglasio da nikad od stranih ambasadora „nije čuo da nešto u Hrvatskoj nije na visokom nivou“ i da im u razgovorima često kaže da je Hrvatska naprednija od njihovih država.

Po njegovim rečima, postoji suglasnost izmedju predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i cele vlade da je Hrvatska tolerantno, napredno društvo koje štiti interese i prava pojedinca i manjina.

Upitan o hrvatskoj blokadi otvaranja Poglavlja 23 u pregovorima Srbije s EU, ministar je rekao da Hrvatska ima jasnu poziciju.

„Ona je poznata partnerima, predsedništvu Evropske unije, Evropskoj komisiji i Hrvatska aktivno pomaže da se nadje rešenje za napredovanje Srbije prema članstvu prema EU“, dodao je Kovač.

Posle kritika koje mu je uputila predsednica Grabar-Kitarović zbog stanja u pojedinim ambasadama Hrvatske, Kovač je večeras najavio da će naleto predložiti desetak novih ambasadora i dodao da neće biti osvete i revanšizma.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar