U trendu

Makedonski taksisti ponovo blokirali prugu

Makedonski taksisti večeras su ponovo blokirali prugu kod Đevđelije i sukobili se sa policijom, nezadovoljni jer država ne poštuje dogovor o prevozu izbeglica.

Prema informacijama makedonskih medija, dvojica taksista su povređena, a situacija na terenu, kod tranzitnog kampa za izbeglice u blizini makedonsko-grčke granice je napeta.

Đevđelijski taksisti su revoltirani jer je državno preduzeće Makedonske železnice prekršilo dogovor koji su taksisti i privatni prevoznici postigli sa Centrom za upravljanje krizama i prevozilo izbeglice preko dana.

Taksisti su obnovili blokadu pruge, a specijalne policijske jedinice su pokušale da ih spreče, nakon čega je došlo do guranja. Taksisti su izjavili da je policija prema njima primenila i silu.

Višednevnu blokadu pruge kod Đevđelije taksisti su prekinuli 4. februara, nakon što je sa Centrom za upravljanje prugama dogovoreno da taksisti i autobuski prevoznici voze izbeglice tokom dana, a da Železnica organizuje samo jedan voz tokom noći.

Takav dogovor Makedonska železnica je poštovala samo jedan dan, a taksistima danas nije bilo dozvoljeno da voze izbeglice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.