U trendu

Mali Sirijac rođen u Hrvatskoj dobio ime Muhamed Hrvoje

Sirijski bračni par, koji je dobio svoje treće dete u bolnici u Slavonskom Brodu, odlučio je u znak zahvalnosti Hrvatskoj da nazove svoje novorođenče Muhamed Hrvoje, pišu danas hrvatski mediji.

Dečak po imenu Muhamed Hrvoje peta je sirijska beba rođena u bolnici u Slavonskom Brodu, prenosi televizija RTL.

Beba je rođena u ponedeljak, teška je 2.850 grama i dugačka 50 centimetara.

„Porođaj je prošao dobro“, kratko je komentarisala Hrvojeva majka Fatma Kadro (38), oko koje su bila dvojica njenih starijih sinova, sedmogodišnjak i desetogodišnjak. Dečaci su u posetu majci u porodilište stigli sa ocem Alijem Kadrom.

„U znak zahvalnosti za sve što ste učinili za naše sunarodnjake, ali i zbog odnosa prema nama i brizi koja je pružena mojoj supruzi, odlučili smo se za ovo ime za našeg sina. Radnici u Kampu predložili su nam nekoliko imena, ali na kraju smo se odlučili za Hrvoje“, rekao je novinarima Ali Kadro, koji je u Hrvatsku sa porodicom stigao iz Alepa u Siriji.

On je rekao da su na put krenuli pre mesec i po dana.

„U Grčkoj smo proveli 12 dana, a u Hrvatsku smo stigli u ponedeljak vozom u šest ujutro“, kaže Ali i dodaje da je supruga, pri dolasku u Slavonski Brod, dobila trudove i ubrzo je prebačena u slavonskobrodsku bolnicu.

Porodica Kadro kratko će se zadržati u Slavonskom Brodu, a potom će nastaviti put prema Nemačkoj, gde se nadaju da će stvoriti uslove za stabilniju zajedničku budućnost.

Muhamed Hrvoje nije prva beba iz sirijske porodice koja je dobila hrvatsko ime. U slavonskobrodskom porodilištu je 29. januara rođena devočica kojoj su roditelji dali ime Kroacija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.