U trendu

Milanović: Orešković slučajni premijer

Mandatar za sastav nove hrvatske vlade Tihomir Orešković nije danas želeo da komentariše izjavu Zorana Milanovića da je „slučajni mandatar“ koju je odlazeći premijer objavio na svom fejsbuk profilu.

„Nisam video tu Milanovićevu poruku. Tu sam sada kao mandatar, a kada se formira Vlada uveren sam da ću biti i premijer. Spreman sam preuzeti odgovornost kako bi pomogao Hrvatskoj i njenim gradjanima“, kazao je Orešković novinarima ispred hotela Šeraton posle razgovora s ministrom turizma Darkom Lorencinom, prenela je Hina.

Milanović je na fejsbuk profilu Oreškovića nazvao „slučajnim mandatarom“.

„Ne znam kako će završiti ova zabavna priča. Sećate li se kad sam govorio o slučajnoj državi, eto, sad imamo slučajnog mandatara. Da se čovek ne uvredi, ali on je zaista slučajni mandatar. Hrvatska je prestala da bude slučajna država, ali uvek postoji opasnost od vraćanja na staro ili još gore od toga“, napisao je Milanović.

On je još naveo da Orešković „čak ne učestvuje ni u pregovorima o strukturi Vlade“. „Ako će njegova reč biti poslednja, znači da neće biti prva, a to je loše“, napisao je.

Orešković je podsetio da je s Milanovićem razgovarao na tradicionalnom božićnom prijemu Srpskog narodnog veća, da se s njim video i dok je bio predsednik Uprave Plive. „Imali smo ugodne razgovore i nadam se da ćemo imati takve i u budućnosti“, rekao je Orešković.

Iz hrvatske vlade u medjuvremenu je saopšteno da se Milanović „nije sastao, niti je razgovarao s mandatarom Oreškovićem“ osim na proslavi pravoslavnog Badnjeg dana kada se „pozdravio s njim i razmenio nekoliko kurtoaznih rečenica“

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.