U trendu

Milo Djukanović ostaje lider DPS

Crnogorski premijer Milo Djukanović koji se povlači sa te funkcije ostaće i dalje predsednik Demokratske partije socijalista (DPS), a poseban zadatak će mu biti da partiju pripremi za buduće parlamentarne izbore.

Djukanović je, kako je saopšteno, na današnjoj sednici Glavnog odbora DPS, rekao da će „lično, kroz puni anganžman na čelu DPS“ pružati „snažnu podršku“ budućem premijeru Dušku Markoviću.

Lider DPS će se, takodje, posvetiti daljem jačanju partijskih kapaciteta „u susret budućim izborima i svim dogadjajima koji predstoje“.

Glavni odbor DPS danas je odobrio predlog stranačkog Predsedništva da kandidat za mandatara nove crnogorske vlade bude zamenik predsednika DPS i potpredsednik sadašnje vlade Duško Marković.

Marković je na sednici, kako je saopšteno, istakao da je sada pred partijom, a pre svega pred novom vladom koju će dominantno činiti DPS, težak i odgovoran posao da realizuje izborna obećanja.

„Da bismo u tome uspeli, prvo i osnovno jeste da ne dozvolimo da se ponove greške koje su nam se dogadjale, ni kada je reč o kadrovskim rešenjima, ni kada je reč o manjku odgovornosti, ni kada je reč o nekompetentnosti i neodlučnosti u sprovodjenju vladinih politika“, rekao je Marković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar