U trendu

Mlekari u Gradačcu ispred hrvatskog Konzma

Tridesetak mlekara iz Tuzlanskog kantona danas su ispred prodajnog objekta hrvatskog “Konzuma” u Gradačcu prosipali mleko u znak protesta zbog odluke Hrvatske da blokira izvoz mleka iz Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju.

Predstavnik mlekara Tuzlanskog kantona Sead Huskić rekao je novinarima da ovim protestima proizvođači mleka daju podršku delegaciji BiH koje je na pregovorima u Briselu.

Prema njegovim rečima, protesti su ciljano organizovani u Gradačcu, jer dve tamošnje mlekare trenutno isporučuje mleko 5.500 kooperanata.

“Ovu zabranu odmah treba ukinuti i dozvoliti nam izvoz u EU, jer smatramo da smo dovoljno konkurentni i tehnološki opremljeni da to možemo da radimo”, istakao je Huskić.

On je dodao da će mlekari blokirati sav izvoz iz Hrvatske ako pregovori u Briselu završe negativno po bh. stranu.

Predstavnici Kancelarije za veterinarstvo BiH danas su na sastanku sa direktorom Direktorata za zdravlje i bezbednost hrane Evropske komisije Bernardom van Getemom u Briselu dogovorili sastanak sledeće sedmice, umesto 16. septembra, kako je bilo ranije najavljeno.

Evropska komisija suspendovala je pre nekoliko dana, na zahtev Hrvatske, odluku o mogućnosti izvoza mleka iz BiH na tržište EU.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar