U trendu

Na matursko veče su otišli u običnim belim majicama (foto)

Maturanti Srednjoškolskog centra „Pale“ su sredstva u iznosu od oko 7.500 evra, namenjena za kupovinu skupih toaleta i odela, donirali deci oboleloj od leukemije.

Većina ih je, umesto skupih toaleta i odela, obukla majice sa natpisom „Korak za život“, želeći i na taj način da pošalju poruku da njihov jedan mali korak nekome znači život.

Maturanti su nakon defilea ulicama Pala proslavili svoje matursko veče.

Direktor Srednjoškolskog centra „Pale“ Nedeljko Gazivoda rekao je novinarima da ispraćaju 69. generaciju maturanata, odnosno osam odeljenja sa 188 učenika.

Gazivoda je naglasio da je ova generacija postigla značajne rezultate, kako u nastavnim, tako i u vanastavnim aktivnostima, a da su pokazali i svoju humanu stranu.

„Moram da istaknem da su uz ovaj svečani maturantski defile organizovali i humanitarnu akciju. Svih osam odeljenja je za decu obolelu od leukemije sa ovog područja Miju Torbicu i Mladena Mojevića prikupilo novčana sredstva“, rekao je on i dodao da im je želja bila da pokažu svoju humanost na delu.

Gazivoda kaže da maturanti poštuju i različitosti, jer je jedan deo učenika, iako je učestvovao u ovoj humanoj akciji, obukao svečane haljine i odela.

„Mi poštujemo njihove različitosti i stavove i podržali smo ih u njihovoj odluci. Nadamo se da će ovo postati tradicija“, rekao je on i dodao da je ovo bio spoj mladosti, lepote i humanosti.

Učenik generacije Milica Vuković istakla je da je ponosna na sebe i svoje drugove, jer su uspeli da sprovedu u delo akciju koja promoviše humanost, solidarnost i toleranciju.

„Svi maturanti su pomogli akciju, a neki su zadržali svoje pravo da obuku svečane haljine i odela“, navela je ona.

Učenik Gimanzije Stefan Sokolović istakao je da su na ovu ideju došli jer su videli da se dosta sredstava izdvaja za maturske haljine i odela i odlučili da se odreknu toga i pomognu onima kojima je ta pomoć najpotrebnija.

„Želja nam je bila da pomognemo dvoje dece obolele od leukemije i uspeli smo da skupimo oko 15.000 KM“, naglasio je on i poželeo ovim mališanima da se izbore sa bolešću, prenose mediji.

Maturanti srednjoškolskog centra "Pale" su prikupili oko 7.500 eura od novca predviđenog za toalete za matursko veče i taj novac donirali su deci oboleloj od leukemije. <3

Gepostet von Boris A. Trivan am Freitag, 17. Juni 2016

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.