U trendu

Gasi li se legendarna trajektna linija Bar-Bari-Bar?

Jedinoj pomorskoj saobraćajnoj vezi Crne Gore i Italija preti ukidanje, jer putnički brod na toj relaciji, „ne zadovoljava tehničke uslove za plovidbu“.

Nadležni u Ministarstvu saobraćaja Crne Gore danas nisu mogli pružiti garancije da će pomorski saobraćaj uspostavljen pre 51 godinu i dalje povezivati dve jadranske zemlje.

Ministar saobraćaja Ivan Brajović novinarima je kazao da „postoje problemi“ u funkcionisanju feribotske linije Bar-Bari-Bar, da odluka o njenom ukidanju nije doneta i da ministarstvo „radi sve“ kako bi održalo pomorsku vezu sa Italijom.

Mediji su ranije objavili da će redovna i jedina pomorska veza Crne Gore s Italijom najverovatnije biti ukinuta početkom decembra, jer putnički brod „Sveti Stefan“ koji saobraća na toj relaciji, „ne zadovoljava tehničke uslove za plovidbu“.

Trajekt „Sveti Srefan 2“ je star 43 godine, ali „zbog neadekvatnih remonta više ne zadovoljava tehničke uslove za plovidbu“, preneli su mediji.

Brajović je rekao da državno preduzeće Barska plovidba koje gazduje tajektom „vodi računa o tome da li se može dobiti nova plovidbena dozvola za taj feribot ili ce se nabaviti neki noviji feribot koji bi mogao da funkcioniše“.

On je rekao da je vladi u interesu da zadrži liniju s Barijem uspostavljenu 1965. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.