U trendu

Nikolaidisu regionalna novinarska nagrada

Novinar i književnik Andrej Nikolaidis dobitnik je ovogodišnje regionalne nagrade za doprinos profesionalnom novinarstvu „Miodrag Vukmanović“, koja mu je večeras uručena na završetku Podgoričkog novinarskog foruma.

Medjunarodni žiri nagradio je Nikolaidisa za seriju tekstova pod naslovom „Poreklo naših vrsta“, koje je objavio na sajtu žurnal.ba.

Pobednik ovogodišnjeg konkursa na kojem su učestvovali autori 130 radova iz šest zemalja nagradjen je sa tri hiljade evra. 

U kategoriji radio i TV priloga, kao najbolji ocenjen je prilog pod nazivom „Obećana zemlja“ autora sa Televizije Crne Gore, koji se bavio malverzacijama sa prodajom zemljišta na crnogorskom primorju. 

Za najbolji rad u kategoriji štampe i onlajn medija proglašena je serija tekstova objavljenih na sajtu Antidot, koja se bavila političkom pozadinom ubistva premijera Srbije Zorana Djindjića. 

Dvodnevni Podgorički novinarski forum okupio je novinare iz zemalja Balkana po treći put, a ovogodišnja tema bila je posvećena uticaju novih tehnologija na novinarstvo i medije. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar